Luffluffluffluff tut tut

Herregud, på tal om nåt helt annat än min resa så går jag in på kommentarer (har laddat ner blogg-appen) och så ser jag att GUDrun Schyman kommenterat på min blogg nån gång! För längesen men ändå. När jag tänker efter så minns jag händelsen men hade glömt bort det. Nu blev jag asglad! Herregud. GUDrun <3

Idag åkte jag till Bamberg. Det var lite komplicerat, vi fick åka buss en bit för att de håller på med banarbete och så, sammanlagt tog det mig 6h att ta mig hit. Har hittat ett SUPERtrevligt hostel vilket gör det lite lättare att ha lämnat fantastiska, fantastiska Lollis homestay bakom mig i Dresden. Jag har än så länge bara promenerat hit så jag har inte sett staden alls än. Tänkte ta en powerwalk imorgonbitti och sedan promenera tillbaka till de ställena som jag sett på vägen som verkar intressanta. Jag funderar även på att gå på ett Levi's-museum, åka på en busstur och anmäla mig till en kanotutflykt, om det finns platser kvar :)
Här är det jättebra wifi vilket är skönt. Och gratis. Man får även ta kaffe, te flingor och mjölk, hur mycket man vill. (Och det finns verkligen HUR mycket som helst). Han som tog emot mig kom från Grekland och tipsade om grekiska restauranger i stan, nice! Ikväll har jag till och med ett rum för mig själv. Mysigt men lite ensamt också. Det känns nog bättre vid frukosten när man träffar de andra som bor här. Det var allt för idag tack och hej leverpastej


Dag fyra

Omg tiden bara flyger iväg!! Allt går alldeles för fort, jag vill att det här ska vara längre!
Igår promenerade jag till stan. På vägen längst ån fick jag sällskap av en medelålders man från Kosovo som berättade en massa historiska anekdoter från Dresden, bland annat att den kung som en gång lät bygga nästan hela staden hade som sin sista önskan att hans hjärta förvaras i frauenkirche, där det nu även finns.
Tittade runt på alla kända byggnader, käkade på starbucks och promenerade runt i timme efter timme. Köpte en Afrika-mönstrad väska för 5e och provade en massa kläde som inte passade. För pengarna jag "tjänade in" genom att inte shoppa något gick jag och färgade håret. Det var det märkligaste frisörbesök jag nånsin varit på! Det tog över en timme att få det färgat haha hon sköljde ur det tre gånger med något schampo som luktade fantastiskt. Nu vill jag inte tvätta håret för jag inbillar mig att jag luktar så, haha.
När jag kom tillbaka slängde jag i mig lite mat och gick ut igen, för att träffa Fabian som lovat visa mig Dresden :) vi åkte tram ut till en bro varifrån man kunde se hela stan, super awesome! Sen åkte vi till en annan bro som kallas det blåa undret och sen promenerade vi typ 20 min längst ån till fabians stadsdel. Vid ån gick vi ner till hans favoritställe och så startade han en eld! Så himla fin! Så satt vi där och pratade om hur mycket vi kommer sakna varandra nu när han drar iväg på målarjobb och jag åker vidare med tåget till gudvetvart :P iaf.
Det var skitkul att träffa honom igen, denna gången var vi ju nyktra men vi hade precis lika kul denna gång. Det är så HIMLA häftigt att klicka med människor man inte trott att man skulle klicka med, människor man inte ens trodde man skulle träffa! Klockan elva gick vi till där han bor för där skulle jag ta tramen tillbaka hem. Fick se fönstret till hans rum haha men inte insidan för det var för stökigt. (herregud prestationsångesten för att städa mitt kroniskt skitiga rum om han kommer och hälsar på mig!!) sen åkte jag in till stan och där hade jag bestämt dejt med två tyska tjejer som bor i mitt rum. Det var jättekul jag lärde dem lite svenska och så pratade vi om resor. Jag fick nästan lite dåligt samvete för att jag har sett så mycket av världen; Den ena tjejen var på sin andra semester nånsin, tidigare hade hon varit i EN annan tysk stad... Jag skämdes lite när det kom fram att jag sett så gott som hela Västeuropa på mina bilsemestrar med familjen.. Tacksamheten som växer i mig när jag inser hur lyckligt lottad jag är!! - tack mamma och pappa för fantastiska somrar i baksätet på volvon <3
Idag ska jag alltså åka vidare och jag har ännu inte bestämt mig för vad det blir, haha! Förmodligen Bamberg, alla säger att det är värt ett besök. München sparar jag till nån annan gång, enligt tyskarna är det dyrt, turistigt och inte värt ett besök.
Soooo... Off to a new adventure! Wish me luck! :D


2.2

Skriver en gång till idag för imorgon tänker jag stänga av internet på mobilen. Det kostar ju 79kr varje dag jag har det påslaget. Ska även vara på språng imorgon så kommer nog inte använda mig av hostelets wifi. Ikväll har jag käkat indisk mat (sjukt god var den) gratis och bekantat mig med mina rumskamrater. Alla är supertrevliga!

Imorgon ska jag promenera i gamla stan, se den kända kyrkan och kanske gå på stadsmuseum. Sen ska jag nog gå och shoppa (fick ju så mkt shoppingtips på gayklubben!) folk ska upp tidigt imorgon och vi ska redan lägga oss, har skvallrat/jämfört våra länder osv osv i flera timmar och spelat spel. Det är tre tyskar, en från taiwan och en från Japan! Hur trevligt som helst.
Jag har nu nästan helt bestämt mig för att skippa München. Fabian tjatade på telefon på att jag ska stanna här så vi kan hänga om kvällarna när han har jobbat klart i Berlin och det vore helt klart asroligt men jag ska såklart också se andra städer.. Funderar på mindre städer jag blivit tipsad om(mindre än München alltså) såsom Heidelberg, Bamberg, Stuttgart, Freiburg eller Rothenburg. Beslutsångesten är total och jag skjuter som vanligt på beslutet så länge som möjligt. Haha! Tar det sen helt enkelt, hehe. Tschüss!


Die zweite Tage

Hello! Jag har festat hela natten och vet knappt var jag ska börja! Är så seg i kroppen att det tog mig över en timme att fixa i ordning och äta frukost, haha. Helt oorganiserad! Here it goes:
Nervös, vackerfixad och dann tog jag mig utanför dörren. Till gayklubben stod dörren vidöppen och där satt det bara en gubbe. Jag gick in och köpte mig en öl. Pratade lite med bartendern som var väldigt trevlig och så småningom kom fler och fler av hans vänner, blev introducerad och började prata mest med en blond kille som hette Fabian. Fabian är bartenderns flirt och han bor egentligen i Berlin. Han kommer hit på helgerna för att han är kär. Fintrå?!

Iaf han satte på en musik på sin mobil, stoppade hörlurarna i mina öron och sa med en ledsam ton att bandet jag lyssnade på spelar just nu, i Dresden. Jag frågade om han inte skulle dit och han sa att han inte ville gå själv så två sekunder senare var det bestämt; vi skulle dit! Vi var tvungna att springa genom halva staden och satt med hundratals andra som inte heller hade biljetter. Vi satt i gräset och på andra sidan ån var alla Dresdens finaste och äldsta byggnader! Vilken kväll! Musiken var underbar, Fabian en helt underbar gosse och jag kunde inte sluta tänka på att det inte kan bli bättre än just så, just där.
Efter konserten gick vi tillbaka och festade vidare på klubben, den var liten men mysig! Vi blev bjudna på körsbärsshots som smakade saft av Fabians flirt Erik(bartendern). Jag skämde ut mig och antog att folk var gay(frågade två 30-åriga män om de var gifta...oops) haha och sen hakade vi på ett litet gäng till ett annat ställe. Vi ville dock inte lägga pengar på taxi OCH inträde så vi promenerade hela vägen. Vi fick med oss en till gosse som var supergay och hur rolig som helst. På vägen träffade vi en av Fabians kompisar, det var skitkul han åker runt i olika städer på marknader osv, och har en projektor i sin lilla husvagn, dit bjöd han in oss ikväll för å kolla på gratis film och käka popcorn om vi vill. Det var seriöst hur coolt som helst, det var liksom soffor i två rader och sen en projektor och såna där vinröda "biogardiner" :D

Vi gick i vad som kändes som en evighet och vid klockan tre entrade vi klubben där de andra var. Vi åt varsin bratwurst och supergaykillen(varför minns jag inte hans namn?!) som helt random hade hakat på oss vid utgången från gayklubben däckade i en solstol ute i sanden som täckte hela klubbgården. Det var fortfarande asvarmt och så fort vi försökte gå in för att dansa svettades vi typ ihjäl. Vi dansade och sprang runt till typ klockan halv sex då vi däckade i en soffa med musiken dunkandes på för fullt. Haha. Då var man slut! Vaknade av svettchock2012 och bestämde oss för att åka hem. Jag hoppade av där vi var på konserten igår och promenerade hem. Var hemma klockan åtta! Haha!

Har sovit två timmar. Sen bytte jag rum till ett tjejrum(det fanns inga såna lediga igår vilket resulterade i att en snarkande mr förstörde kvaliteten på mina två timmars sömn imorse..!!) och här bor en jättetrevlig tjej som jag ska spela spel med ikväll.
Helt slut. Funderar på att sova men om Fabian ringer ska vi nog åka och bada. Han åker tillbaka till Berlin antingen ikväll eller imorgonbitti.
Jag fick se mycket av staden igår när vi promenerade till konserten och till klubben, och också imorse när jag promenerade hem när andra gick till jobbet. Det är verkligen väldigt väldigt fint här! Ikväll är det gratis middag på hostelet men det är indiskt vilket jag inte gillar (Emelie du skulle älskat det?!) så ska nog äta ute ändå. Jag förstår varför så många tyskar turistar här! Det är så lugnt och harmoniskt och folk är verkligen extremt trevliga vart man än går.
Jag älskar livet just nu. Den här resan är något av det bästa jag har gjort. Jag vill aldrig glömma gårdagskvällen och jag hoppas att känslan av att ha fått en vän för livet är sann.


Upptäcktsfärd på egna ben

Hej mamma och alla ni andra som oroar er för mig.
Först tänkte jag inte blogga här borta men jag kom på att jag inte har någon annan än mig själv som kan påminna mig om allt som händer på den här resan och som alla vet så är mitt minne
sämre än en guldfisks och innan jag vet ordet av har jag varken minnen eller bevis av att jag överhuvudtaget tagit semester detta år..

Idag började alltså äventyret (fastän det egentligen började redan i tisdags då jag flög till Berlin och bodde på hostel ensam för första gången.)
Efter fyra dagars upptäckande av den tyska huvudstaden har jag alltså köpt mig ett interrail-kort och luffat iväg. De tyska tågen är typ exakt likadana som tunnelbanorna/tramvagnarna.. Man sitter i sidled och det är varmt och jävligt, haha! Jag läste om Michelle Obama och tjuvlyssnade på folk.
En ensamstående pappa försökte prata med mig om Bibeln men jag bara log och stirrade. HAHA! Det bästa med att vara utomlands är att man kan låtsas vara hur konstig som helst :D jag hade ingen lust å prata om Bibeln så jag bara stirrade på honom och hans sjukt söta dotter.
När jag kom fram pratade jag däremot jättemycket tyska, både när jag frågade om vägen, hostel, resebiljetter och så hade jag en lång diskussion med ett gäng gamlingar på tramen om staden och sevärdheter osv. Tyskar är väldigt trevliga när man pratar till dem på tyska! När man börjar på engelska däremot är man inte särskilt populär.

Dresden är en väldigt väldigt trevlig stad! Tempot är mkt lägre än i Berlin, folk pratar gärna med en och folk överlag går väldigt långsamt. Här finns det massor med små cafeer, restauranger och pubar. Idag är det SKITvarmt. Jag gick runt i två timmar och bara kollade in ställen, gator och gatukonst innan jag bestämde mig för vart jag skulle bo. Svetten lackade kan jag lova!

Jag bor på ett underbart litet hostel som ligger mitt i "det coola" området. Det är väldigt vänlig personal och de har en massa roliga extragrejer. Det finns skåp med gratis mat, det finns laptops att låna om man vill surfa, (och gratis wifi som jag surfar på nu) gratis cyklar att låna om man vill cykla nånstans och man kan få gratis tamponger om man har mens! Haha! I köket är det som en upphöjning, typ scen, där det finns ett lågt bord och en massa kuddar! Det finns en lapp där det står "please do your dishes, otherwise we will play (kommer inte ihåg vilka artister) all day long. For those who don't yet know them, feel blessed)" Hahaaa! Ibland har de gratis middagar på söndagar och barbecue om somrarna. Här bor jag för 13e per natt och inatt är det jag, tre killar och en familj på mamma pappa och två döttrar. På vår gata ligger det både en gayklubb och en jazzpub. Tänkte kolla in båda ikväll.

Imorgon är allting stängt så jag har köpt mat redan och tänkte bara gå på museer eftersom det är det enda som är öppet.. Hehe
Hur som helst dag 1 av 8 är snart över och jag kunde inte vara nöjdare över min resa so far!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/53170/images/2012/pic_503915b6e087c3193a005215.jpg" class="image">


RSS 2.0