Tack och bock

För mail och samtal angående mitt förra inlägg. Jag ser det inte som att jag är stark som berättar utan snarare att det är en del i att gå vidare, att acceptera den tid som varit och inte förneka vad som varit. Men att samtidigt blicka framåt och glädjas över att det -tack och lov- blir människa av mig å ;) trots "missade" tonårsår, sjukdomsförvållat drama/brustna vänskaper pga sjukdomen osv. Jag har distans till mitt förflutna men jag ser det inte längre som att det är en korridor dit jag måste stänga dörren, utan snarare att det är den halvknackiga inledningen till en bok som bara blir bättre och bättre! Man får bläddra och titta, men inte låta det hindra att boken fortsätter åt andra hållet :) 

Hoho här blev det flummigt. Men iaf. Stort tack för att ni finns och för att jag kan få vara allt jag är utan att behöva skämmas. <3 KÄRLEK!!! 

Ps den där punkten om att jag har ofrivilligt studieuppehåll stämmer icke för jag har fått plats på programmet igen!!! Wohoooo!!

20 saker om mig

Följer Natalies exempel och räknar upp 20 fakta om mig, allt för att jag är för lat för att gå in på vad som händer i mitt liv, hur jag mår osv för det skulle bli så långt eftersom jag inte skrivit på så länge. Här kommer det: 

1. Jag är rädd för åskan, och litegrann för stormar generellt. Det var rätt jobbigt när jag bodde i Dublin och det är rätt jobbigt så fort vi är ute med segelbåten och det blåser lite mer än vanligt.. 

2. Jag är också rädd för vatten och får panik så fort jag doppar huvudet, därför hoppar jag aldrig i från bryggor osv.

3. Jag brukar ha lite mjölk i nudlarna för att det inte ska bli så starkt och för att det inte ska vara så varmt. Gillar inte när mat är kokhet.

4. Har nästan blivit vegetarian (äter bara kött när det bjuds, köper det aldrig själv) pga filmen på http://www.earthlings.com 

5. Mitt största komplex är min bleka hud och länge vägrade jag visa mig i bikini på badstränder, enbart pga huden. Jag använder ibland brun utan sol på benen när jag vet att den måste blottas.. 

6. Jag färgade mitt hår brunt i flera år på högstadiet och gymnasiet för att slippa alla män och pojkar som kom fram till mig bara för att de hade nån fetisch för rödhåriga. 

7. Jag var 23(nästan 24) år gammal när jag plötsligt blev kär i en tjej. Innan dess hade jag nog knappt tänkt tanken (bevis på den heterosexuella matrisen då hela samhället ((inklusive en själv?!)) antar att alla är hetero..)

8. En av mina favoritmänniskor är min 94-åriga farfar. Vi smsar nästan dagligen och rings minst en gång i veckan. Han är godhjärtad och rolig och fortfarande fascinerande hungrig på livet. Och mer aktiv än jag själv.. 

9. En av anledningarna till att jag blir sjuksköterska är att jag fick se en väldigt väldigt dement person ha ett "bright moment" (på mitt jobb som vårdbiträde jag tagit av en slump för att det fanns jobb där.) Det är fortfarande något av det största som har hänt mig. 

10. Min favoritmat är lasagne, min farfars kålrotslåda till jul och hemmagjord pizza med jättetjock botten. Jag tappar alla hämningar och kan äta som en häst när nåt av det bjuds. 

11. Jag äter orimligt mycket Bregott. Köper ett nytt minst varannan vecka och då äter jag det ändå bara på mackor. 

12. Jag har precis blivit sambo för första gången i mitt liv och är livrädd och lycklig på samma gång. 

13. Jag har ofrivilligt studieuppehåll denna termin då ackis inte kunde fixa praktikplatser till oss som haft studieuppehåll och vill börja igen. 

14. Min mormor dog för över 10 år sen men jag gråter fortfarande regelbundet för att jag saknar hennes närvaro i mitt liv. Hon var min bästis när jag var liten och bodde i mitt rum minst tre gånger om året(två veckor åt gången) när hon kom och hälsade på från Finland. 

15. Jag har haft ätstörningar i två omgångar, den längsta var en lång mörk dimma på nästan 5 år, då jag missade (att vara emotionellt närvarade under) nästan allt annat man ska gå igenom under en normal tonårstid. Jag har bara varit fullständigt frisk i drygt tre år. 

16. När jag var 15 blev jag rånad men var för sjuk i ätstörningarna för att kunna ta in det, och att bearbeta det, därför jag har fått göra det långt efteråt. Men inget ont som inte för nåt gott med sig, nu vet jag att jag skriker utav bara helvete när jag får panik. Jag blir inte tyst som i mardrömmar när man inte kan skrika!

17. Jag tror på karma och hoppas i smyg på att hemska saker ska hända hemska människor antingen i detta livet eller efter. 

18. Jag är extremt morgontrött och är allvarligt rädd att jag ska göra livsavgörande misstag på jobbet de tidiga mornarna jag kommer jobba.. 
 
19. En annan sak jag är rädd för är att jag, när jag ska skaffa barn i framtiden, kommer tycka att det gör så ont att föda att en del av mig kommer hata barnet för all framtid. (Detta är på riktigt något jag går runt och tänker på)
 
20. Jag gör asfula grimaser i spegeln när ingen ser. Det har blivit som ett tics. Jag bara måste. 

Det var 20 väääääldigt personliga grejer, nu känner ni mig! Hejrååå! 
Ps. finns i ugnen om nån undrar. Hehe.





RSS 2.0